Kronprinsens modig valg

Bushra - the skys the limit Med stor glede og stolthet kan vi meddele at Kronprins Haakon nominerte Bushra Ishaq (24) som en av Norges delegater på den prestisjetunge konferansen «One Young World».

Dette er ikke kun fantastiske nyheter for Ishaq men også for alle muslimer som har følt at deres bidrag til integreringsdebatten har falt for døve ører.

Ishaq representerer ikke det nye Norge som mange vil påstå – men for første gang på lenge blir vi annerkjent for vårt bidrag i samfunnet. 

Vi er kjempe stolt av Bushra og ikke minst Kronprinsens modig valg i en tid nåt muslimer er lite populær.

 http://www.dagbladet.no/2010/02/04/nyheter/kronprins_haakon/innenriks/muslim/10235843/:

— Jeg fikk en telefon fra en av kronprinsens rådgivere som spurte om det var greit at han nominerte meg som det norske bidraget på en konferanse for unge ledere. Da sa jeg selvfølgelig ja. Dette er veldig stort for meg, sier Bushra Ishaq, leder av Muslimsk Studentsamfunn, (24) til Dagbladet.

Kronprinsen hørte et innlegg fra Ishaq da han og kong Harald besøkte en moské i fjor.Kronprinsen skal ha blitt så imponert over Ishaq at han nominerte henne som en av Norges delegater på den prestisjefulle konferansen «One Young World».

—Dette er aksepten jeg kjemper for — det er viktig for den muslimske befolkningen å få en slik anerkjennelse, og vise at vi er en del av landet. Jeg tror denne nominasjonen er viktig for alle dem som kjemper for å få sin aksept, sier Ishaq.

—Dette er et vitnesbyrd på at den norske-muslimske identiteten er en realitet.

Skriv et svar