Innvandrermenn voldtar oftere enn norske?

Denne kampanjen skapt mye debatt i 2005

Jeg mottok en del negative epost etter at jeg krevde at Aftenposten og Team Olga blir anmeldt til pressens klageorgan PFU for deres artikkel om Grønland (Aftenposten, 9/1-2010). I flere år har jeg lagt merke til at Aftenposten sammen med flere andre medier er meget selektiv i deres utvalg av kilder og informasjon i innvandrersaker. Utrop har tatt saken videre og bestemt seg for å prioritere den. 

Et eksempel er dekning av saken om antall overfallsvoldtekter begått av ikke-vestlige innvandrere. Det ble rapportet at det ble begått 43 slike voldteker i Oslo over en tre års periode of ikke-vestlige menn, og hovedsakelig muslimske menn. Hvorfor var det irrelvant å nevne de tusenvis av norske kvinner som blir voldtatt hvert år av noen de kjenner enten på fester, julebord eller i sitt eget hjem? Hva med de tusenvis av voldtekter som ikke blir anmeldt for frykt for å ikke bli trodd? Hva med de som er ofrer for trafficking som blir voldtatt hver kveld i Oslo av norske menn?  

Forsøker media indirekte å si at det er verre å bli voldtatt av en innvandrermann enn en etnisk nordmann? Det er ille uansett hvem det er! Uansett hudfargen eller religion så er voldtekt voldtekt! La oss begynne å fokusere på det er et høyt prosent of menn som begår kriminelle handling. La oss finne en årsak og en løsning. Dette er  mer produktiv enn å peke fingeren mot alle menn som er litt mørkere i huden. 

Kvinner med minoritetsbakgrunn blir også utsatt for press og vold.

 

Har Aftenposten en agenda?: http://www.utrop.no/Plenum/Kommentar/18023

Kjerringer mot strømmen: http://www.utrop.no/Nyheter/Innenriks/18030

Skriv et svar