Er Krf klare for muslimene

Er KrF klare for muslimene? I min spalte på ukens Morgenbladet, skrev jeg om muslimers partipreferanser og deres tilsynlatende ukritiske stemmegivning ved valg. Undersøkelser viser nemlig at de fleste muslimske stemmene går til partiene på venstresiden. Imidlertid er det nærliggende å påstå at mange av disse stemmene ikke hører hjemme i den røde siden av gjerdet. Dersom muslimer skal stemme på det partiet som er mest kompatibel med deres religiøse overbevisning og verdier, vil Krf være et naturlig valg. Det har har seg nemlig slik at mange muslimer er opptatt av saker som kan karakteriseres som partiets kjernsaker, ofte knyttet til verdier: eldrepolitikk,skolepolitikk,familiepolitikk,aktiv dødshjelp og alkoholpoltikk, for å nevne noen. Personlig har jeg mange muslimske bekjente som i alle år har stemt sosialistisk/sosialdemokratisk, men som har langt mer til felles med mer “konservative” partier.

På Nyhetskanalen i dag ser jeg at dette temaet er tatt opp, det meldes nemlig at mange muslimer i denne valgkampen har åpnet øynene for KrF. Men er Krf klare for muslimene? Tidligere i år fridde Høybråten til muslimske velgere, men bekjennelsesparagrafen(som forhindrer ikke-kristne i å innha tillitsverv i partiet)vitner om at døren likevel ikke er vidåpen. Er ønsket om å ha aktive muslimske medlemmer i partiet reellt, er det på høy tid å åpne for muslimer i sentrale verv. Er partiet klart for en slik debatt med etterfølgende endringer eller er man bare på jakt etter gratis muslim-stemmer?

PS: Interesserte kan få med seg min spalte på Morgenbladet(ikke tilgjengelig på nett).

3 svar

 1. [...] Hassan stiller et interessant spørsmål i bloggen Hijabbrigaden idag: er KrF rede til å nå ut til muslimske velgere? Hun peker på noe [...]

 2. Er ekstremistene som fosvares av muslimer klare for dialog med kristendommen ?

  Presten i Tingbjerg i København, Ulrich Vogel, som lever i dekning pga unge arabiske bander, tar endelig bladet fra munnen. Han vil gjerne vende tilbake til prestegjerningen i menigheten, men vet ikke når det blir. Han tror det bare er et tidsspørsmål før banden finner ut hvor han bor. Familien hans er “rystende av skrekk”, forteller han.

  Banden fikk mot ham fordi han motsatte seg at det unormale skulle bli det normale.

  Vogel kom til Danmark fra Tyskland. Han er homofil. Det var lettere å bli akseptert i Danmark. Inntil nylig. Nå er det ikke så lett lenger. Araberguttene sier til avisene at han som “bøsse skal stenes”. Hvordan kan journalistene gjengi slike uttalelser uten å ta til motmæle, spør Vogel. Han mener det skjer noe med ytringsfriheten i Danmark når slike uttalelser få stå alene.

  http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/342545:Kirke—tro–Tingbjerg-praest–Man-er-overladt-til-sig-selv?all=1

  Er dette en vanlig islamistisk propagandaside eller et sted for ærlig meningsutveksling mellem folk med ulike livaerfaringer ?

 3. Musliimske kvinner og barn er en utsatt gruppe .

  Mord er et fullt akseptabelt politisk virkemiddel for muslimer .

  Minst 70 skal være drept etter at en mann kjørte 250 kilo sprengstoff inn på banen.

  Dødstallene kan stige ettersom flere hus i nærheten av eksplosjonen skal ha kollapset, skriver BBC. Det er rapportert at minst 70 er såret i angrepet.

  Selvmordbomberen skal ha kjørt et kjøretøy inn på volleyballbanen og utløst en bilbome, i følge nyhetsbyrået AP. Lokale kilder sier at rundt 300 mennesker skal ha befunnet seg ved idrettsbanen da det smalt.

  Regionen har lenge vært arnested for Taliban i Pakistan. Den lokale politimesteren i Lakki Marwat, Ayub Khan, sier til nyhetsbyrået AP at angrepet kan ha vært hevn for utvisningen av militante.

Skriv et svar