Muslimer blir rasifisert!

Forfatter Andreas Malm Foto:Pontus Lindahl

Forfatter Andreas Malm Foto:Pontus Lindahl

Artikkel i dagens Dagbladet “Muslimer har blitt syndebukker” som alle bør lese er intervjuet med forfatteren Andreas Malm som skrev nylig boka “Hatet mot Muslimer”. Boka ser på islamofobis historie og hvordan debatten om snikislamisering i Europa fører til økt polarisering i samfunnet. I intervjuet sier Malm at  Human Rights Service sitt innspill om muslimer er ren rasisme, og kan muligens bidra til etnisk rensing av muslimer. Mannen har sagt det jeg lenger har ment. Muslimskhets som vi ser i Norge og resten av Europa kan sammenlignes medjødehets før andreverdenskrig. Det virker ikke som Europa (inkludert Norge) har lært fra historie.

Det er på tida å snu debatten og sette ting i perspektiv!

Utdrag fra intervjuet:

Kaller Storhaug rasist
For en uke siden skrev lederen for Human Right Service, Hege Storhaug, at «Uten et realistisk forhold til islams grunnproblem, vil vi heller ikke få til en reell verdimessig assimilering av den muslimske befolkningen i Norge, med de katastrofale konsekvensene dette vil få på sikt i takt med den økende muslimske befolkningen.»

- Når Storhaug påstår at det er et problem at en viss folkegruppe øker, at det blir født barn med foreldre fra et visst land, og at disse barna utgjør et problem gjennom sin eksistens, da er det klokkeren rasisme, sier Malm.

Muslimer blir rasifisert

Selv om islam ikke defineres som en rase, mener Malm at man kan kalle islam-kritikerne for rasister.

- Jødedommen er også en religion. Raser er alltid en konstruksjon. Når man klistrer visse vurderinger ved kroppen og sier at visse mennesker besitter visse egenskaper gjennom deres blod blir det rasisme, sier Malm. Han mener man ser en rasifisering av den muslimske identiteten.
13 svar

 1. Fra å skrive “den økende muslimske befolkningen” til å tolke det som at det er et problem at barn fra enkelte land blir født, det er vel som fanden leser bibelen vel…?

  Jeg leser at vi må ta hensyn til en stor kulturforskjell og en religion vi ikke helt skjønner…enda. Den økende muslimske befolkningen er vel de som kommer og har med seg en kultur og religions forståelse vi ikke helt skjønner…eller?

 2. Tviler på det, HRS vil nok gjerne se at også jeg som er etnisk norsk blir assimilert til igjen bli som normenn flest.

  Datteren til ei venninne av mer som er 14 år ble stoppet av en dame på vei hjem fra skolen, hun fikk en brosjyre og Hun sa: Her er det noe som kan hjelpe deg .
  Mot hva da? sa jenta.
  Hun spurte om hun ble tvunget til å bære den hodeabayan. Jenta svarte at det var frivillig. Hun sa at vi norske bare ville hjelpe sånne som henne. Da svarte jenta: Jammen jeg er norsk og trenger ingen hjelp. Og damen svarte da? Fy søren enn sånn frekk dritt unge.

  Dette er situasjoner som veldig mange muslimer kommer opp i og dette er hva mange normenn mener de har rett til å gjøre.

  Dersom muslimer gjør og sier det de vil høre ja da er alt vel og bra, sier de noe annet ja da er vi rett og slett bare dritt.

 3. Islam betyr fred.

  Kan du ikke svare på problemstillingene og slutte den patetiske sensurerende sutring.

  Utsikten.
  Løft opp nisselua (HIJABEN) og start diskusjon av konkrete problemstillinger omkring demokratisering av landet dine foreldre er oppvokst i.

 4. Hvorfor i helvete bedriver du sensur patetiske tufs ?

  • Ber deg være saklig M.M ellers blir du blokkert. Vi i redaksjonen er høflig overfor alle som skriver og dessverre må slette en god del rasistiske og truende meldinger.
   Alle er klar over situasjonen i Pakistan og Afghanistan – derfor trenger du ikke å lime inn lange utdrag fra avis artikler. Hvorfor skal jeg kaste meg inn i politikken til Pakistan og Afghanistan? Jeg bor i Norge, født i Europa – det er mer enn nok utfordringer her.

   Jeg husker mitt første møte med Pakistan – jeg var 23år gammel – jeg behøvde ikke å dekke håret, kvinner gikk i mer eler mindre det de vil (innenfor grensene selvfølgelig) og det var ingen selvmordsbomber og trussler fra fanatikere. Min venn Idrees fortalt meg om årene hans i Peshawar på universitetet (han dro der i fra i 2000). Homofilet levde åpent ifølge ham og gutter og jenter gikk på kafe sammen uten at noen reagerte. Ifølge Idrees (universitets lektor i UK i dag) den ekstremisme vi ser i Pakistan i dag er “the overspill from Afghanistan due to US interventions in the area – the war on terror has made things worse” ……

 5. “I am a local Pathan and I know who is a local and who is a foreigner. Our lands have been occupied by the Afghan Tajiks and no one is helping us to fight them. Rather, the Pakistani media and politicians are backing those who have invaded us,” he claimed.

  “I have just received a phone call from my domestic servant that my house has been taken over by these Afghan Tajiks and they have destroyed everything there,” he further said. He said he was targeted because he was part of the Jirga that had held talks with the Tajik invaders. “I knew they will kill me. I lifted my elderly mother in my arms and crossed the mountains along with other family members and reached a nearby road and hired a taxi to reach Islamabad. I cannot sleep as the families of my brothers and sisters are still trapped in the village.”

  “They are not Muslims at all who have occupied our lands. They are just ruthless people who have been given a free hand to rule over us and now they are playing with our lives and properties while the media, politicians and even the Army are watching silently,” he said.

  “Let me warn you, if you do not stand up against these Afghan Tajiks, the people of Islamabad will soon become their target.”

  http://www.thenews.com.pk/top_story_detail.asp?Id=21670

 6. Ingen sier at muslimer er en rase! Les igjen Tore – Media og politikere omtaler muslimer som om de har et eller flerer fellestrekk, og bruker den for alt det er verdt mot dem – istedenfor å se på etnisitet, bruker man religionen som en diskrimineringsfaktor som man kaller for ytringsfrihet og sannhetsspredning……..
  Rart hvordan man fort kan lage grove generaliseringer basert på det man leser i media…
  Jeg blir skremt av den økende diskriminering mot muslimer – jeg har lest flere web- og bloggsider og de fleste som skriver inn betegner muslimer og islam som en trussel……. Lurer på hva med mitt barn som er født og oppvokst i Norge og kjenner kun Europa – kommer han til å bli sett på som en jævla innvandrer/muslim resten av livet?

  • Så han kaller ikke islam en rase? Nei kanskje ikke rett ut, men bak den fine retorikken gjør han det.
   Et bevis er at han kaller folk som er negative til muslimer for rasister, for å være rasist må du ha noe mot en bestemt RASE, hvis muslimer ikke er en rase, hvordan kan han da kalle folk som ikke liker muslimer for rasister?

   Ergo sier han at muslimer er en egen rase, til tross for at han
   først sa at muslimer ikke kan defineres som en rase.

   Logikken hans blir jo helt idiotisk…!? Det virker som du (bloggforfatter) bare leser noe som støtter din sak og umiddelbart er enig i alt som blir skrevet. Uten at du i det hele tatt gidder å sjekke det for åpenbare feil før publisering.

   Gjør en grundigere jobb fra nå av, slik at det du skriver blir troverdig.

 7. Jævla kuffar

  Snart så etablerar inte sig bara Black Cobra i Malmö, utan även kanske Al-Qaida

  Jag tror absolut inte att tv4 ljuger men därimot tror jag defenetivt att man medvetet visar en mer agressiv smutsig sida av sveriges invandrarbefolkning. När det gäller fakta så tycker jag självklart att man skall granska all slags brottslighet, men när expertpaneln på kriminalkanalen säger att brottsligheten kan liknas med al qaida nätverk så låter det som om alla invandrare från mellanöstern är kriminell och så är det ju inte!

  http://www.youtube.com/watch?v=_VA5-rZQQ-A

  Detta gäng är salafister och förespråkar strikt praktisering av islam – sharialagar, tillika är de stora beundrare av Al Qaida, martyrskap etc. Säpo och utländska underättelsetjänster bevakar dem då de har internationella kontakter med ombud för Al Qaida eller bara dess sympatisörer i diverse moskéer ex. den stora Finbury Park Mosque i London, vilka var de som skrek ut sitt hat mot väst i en demo mot Danmark 2005. Video finns på Youtube. Finbury Park Mosque förekom även i undercover-dokuntar .

  http://video.google.com/videoplay?docid=2515587181120245843&ei=yMT6SZayD4Sc-Abc_qSSCw&q=Dispatches+-+Undercover+Mosque&hl=sv

  If she does not use hijab we hit her.

  Andreas Malm är en person som jag inte gillar alls. Han kommer och säger att det finns en progressiv islam och en reaktionär islam och att han stödjer den progressiva som överensstämmer med hans socialistiska idéer. Detta är fullkomligt förkastligt, det finns ingen progressiv och reaktionär islam utan islam är en. Och den har kommit för att hjälpa västvärlden ur den här situationen, ur feminismen och homosexualiteten och andra sjukdomar. Islam är botemedlet. Vad Andreas Malm vill är att islam ska sjunka ner i krisen, i det sjuka västerlandet och bli nedsmutsat. Det kan jag absolut inte acceptera.”

 8. Å sammenlikne jødehets og mulsimhets blir også galt. Vi hadde ingen statistikk som viste at jødene voldtok, drepte og stjal mer enn andre… Grunnen til at de ble hetset, og de ble virkelig hetset, var at de skulle ha drept jesus, og vi var alltid litt redde for jødene- Uten grunn.
  Men muslimene derimot, overrepresentert på all kriminalstatistikk. De får hus, mat, bil, skolegang og alt de trenger. Beviser de at de kan oppføre seg så går det dem kjempe bra! Alle som vil kan få det til i Norge. Men likevel klarer de å kaste bort denne sjansen de får. Og alt for mange dreper, voldtar, oppfører seg kvalmt og er rett og slett avstøtende. Og det at folk ikke liker muslimer så veldig godt er meget godt begrunnet!
  Les statistikk og hør på folk som misliker muslimer, og spør hvorfor? Da får du som regel gode svar…

 9. Så han kaller ikke islam en rase? Nei kanskje ikke rett ut, men bak den fine retorikken gjør han det.
  Et bevis er at han kaller folk som er negative til muslimer for rasister, for å være rasist må du ha noe mot en bestemt RASE, hvis muslimer ikke er en rase, hvordan kan han da kalle folk som ikke liker muslimer for rasister?

  Ergo sier han at muslimer er en egen rase, til tross for at han
  først sa at muslimer ikke kan defineres som en rase.

  Logikken hans blir jo helt idiotisk…!? Det virker som du (bloggforfatter) bare leser noe som støtter din sak og umiddelbart er enig i alt som blir skrevet. Uten at du i det hele tatt gidder å sjekke det for åpenbare feil før publisering.

  Gjør en grundigere jobb fra nå av, slik at det du skriver blir troverdig.

 10. Må si det er flere her som burde blitt rett og slett sanksjonert bort.

  Kan dere ikke føre respektfull dialog, så må dere regne med at innlegg blit slettet. Uten begrunnelse, stygt språk og hat-fremmelse er rett og slett ikke tillatt her inne.

Skriv et svar