Kun undertrykte muslimske kvinner?

Alle vet at en god del muslimske kvinner i Midtøsten og Sørasia opplever å bli marginalisert i samfunnet og undertrykt av familiemedlemmer. Det er viktig å huske at det er mange som bryter eksisterende stereotypier om at alle muslimske kvinner er undertrykte:

6 svar

 1. Tror du en stilisert film med det som kan se ut som skuespillere kan endre oppfattningen til hele vesten? Tror du en film fra det “seriøse” nettstedet Youtube vil kunne påvirke det vi har sett på TV og hørt om i årevis?

  Men om dette stemmer, så er det ihvertfall et skritt i riktig retning. Men er ikke dette å bli vestlig da? Det er jo ikke det dere vil vel….?

  • Hvordan skal vi bedømme hva som er “seriøs” og “ikke seriøs”? Det er en agenda bak alt, derfor blir det opp til den enkelte å ta stilling til hva som er seriøst.

   Det at man ønsker å se ut som folk i vesten, bør jo ikke være noe overraskelse. Vi bor jo i en globalisert verden, og den som har mest makt og penger påvirker jo flest. Derfor ser jeg ikke noe galt i at mange i det muslimske verden ønsker å kle seg ut som folk i vesten, gå som folk i vesten og oppføre seg som folk i vesten, men så kan man spørre seg hva det å være “vestlig” er. Vesten har jo også blitt påvirket og hentet inn mye fra de andre delene i verden.

   Hilsen
   Nice Mullah som ser ut som selveste Henrik Ibsen. Med MEGA skjegg uten bart. Muslimsk etterligning, eller hva? Jeg bare spør?

 2. Nja….Se og Hør er IKKE en seriøs aktør, Aftenposten er det! Så noen er vel mere seriøse enn andre?

  Men ellers så er jeg vel enig :-)

 3. De slo meg, bør jeg ha en oppfattning om hvordan religiøse kvinner og menn har det i andre land. Er ikke det opp til innbyggerne i disse landene å bestemme og eventuelt endre dette på lik linje med at jeg har en rett som borger av Norge til å påvirke her i Norge.

  Jeg kan mene mye om masse men neppe endre noe ande steder enn der jeg selv bor. Jeg ville vel også ment at det hadde vært utidig om det hadde kommet en amerikaner og fortalt meg hvordan jeg skal leve i Norge og hva jeg bør mene. Jeg ville vel bedt vedkommende dra til helvete.

  Vi har som mennesker valg og disse bør vi benytte. Skal vi alle legge skyld for det som går galt over på andre eller stille godta noe vi mener er galt fordi vi er engstelige for hva som kan skje oss om vi synger ut er vi dømt til å leve i ufrihet. Med andre ord vi må stå opp og stå frem med våre meninger men vokte oss for å rette for mange pekefingre på ting som skjer utenfor vårt eget samfunn.

  • Lars de kan ikke bruke de samme metodene som vi har her i Norge eller Europa. Grunnen: mange riskerer tortur, fengsling, drap…. De har ikke de samme rettighetene som vi har i Vesten – de mangler demokrati. Flertallet av muslimer i Midtøsten lever på $2 om dagen – de er fattige og har nok med å skaffe mat til familien. Det er meget synd men det er sannheten.

   • Nå har det seg slik Iffit at vi har brukt en del tid på å komme dit vi er i dag. Demokrati kan ikke påtvinges folk men må læres og bygges opp. Dette medfører adferdsendring hos de menneskene som skal leve i demokratiet og vi vet fra før at vi mennesker ikke er så lette å endre på kort sikt.

    Folk var fattige i Norge for 100+ år siden også, synd men sant. Likevel klarte man å bygge et demokrati og en demokratiforståelse.

    Vestlige politikere og enkeltindivider og organisasjoner har i mange tiår for ikke å snakke om lengere tid ment at de kunne eksportere demokrati eller den måte vi har valgt å leve på. Det har vel knapt lykkes et eneste sted. Det har vel også vært eksempler på at man har skjøvet tanken på demokrati foran seg når det egentlig har vært andre ting man har hatt lysst på enten det har vært resursser eller sjeler. Så alt har ikke vært like velmenende.

    Men det er kan hende på tide å leke litt med tanken på at folk får klare seg selv og rydde i eget hjem om de finner det rotete. Det er leit om mennesker i Swat-dalen ikke har det så godt men det er ikke noe vi her i Norge har noe skyld i og heller ikke noe forpliktelse eller rett til å gjøre noe med. Det må de som bor der gjøre selv uansett om de er fattige og sulter eller er redde for sine liv om de protesterer.

    De må som sagt bygge demokratiet selv om de føler at det er et savn.

Skriv et svar