So why does the NON-muslim hijabi wear a hijab?

Interessant video fra en ikke-muslimsk amerikaner som forklarer hvorfor hun bruker hijab:

“men should be made accountable for their actions…… when I’m covered people focus on my face… listen to what I’m saying”…. Mmmmmm er ikke det forklaringen mange muslimske kvinner også gir?

10 svar

 1. Det er noe dere som bruker hijab ikke har forstått, og det er at vi menn er ikke kåte griser som ikke klarer å fokusere på annet enn håret deres hvis det skulle bli vist.
  Dere klarer på en merkverdig måte å få hår (!?) til å bli noe seksuelt, er det bare muslimske menn som er så opphengt i hår, eller er det jeg som går glipp av noe her?
  Ja, selvfølgelig er en kvinne mer behagelig å se på når hun har hår, men det gjør det jo ikke til noe seksuelt. Og forresten, det er lettere å fokusere på hva en dame som ikke bruker hijab sier, hvis jeg snakker med en såkalt hijab dame så blir jeg bare sittende å se på hijaben (NEI! ikke på en sekusell måte! Selv om du kanskje skulle ønskt å tro det…) å tenke “hvorfor sitter hun med en gardin tulla rundt hodet?”. Og svaret er liksom fordi jeg ikke skal fokusere på det “vakre” håret hennes og heller fjeset…?

 2. Du lever i en boble dersom du ikke kan inrømme at kvinner som er lettere kledd får et større fokus på seg for deres seksualitet enn det kvinner gjør som har mer klær på seg. Men så er jo ikke du kvinne heller da, prøv å åpne øynene litt og observer litt mer av hva som foregår og på hva mange menn snakker om. Det er ikke dermed sagt at menn blir kåte av å se kvinner med mindre klær men kvinnen får en større fokus på seg fordi mange menn kommenterer eller klasker kvinner på rompa oftere dersom de har mindre klær på seg.

 3. her er det jo snakk om hijab, altså dekke til håret. Hvis du vil at kvinner ikke skal få oppmerksomhet pga rumpa må de jo begynne å gå med niqab å sånt snadder.
  Og hvis det bare er for å ikke tiltrekke seg seksuelle blikk o.l, hvorfor går også da de grimmeste feiteste kvinnfolka med disse hijabene? Tror jeg hadde blitt akkuratt like kåt på de om de viste håret eller ei.

  Men fra spøk til alvor: Jeg synes da det er viktigere å gå med “posete” (baggy) bukser enn å på død og liv dekke til håret !? Dekk til kroppen og ikke håret. Jeg tror faktisk at flertallet av gutter heller tenner på et fint ansikt enn fint hår. Så hvorfor ikke dekke til ansiktet?

 4. Poenget er å gjøre Allah fornøyd og ikke mennene, jeg dekker meg fordi jeg mener det er en religiøs plikt, ikke fordi jeg ikke skal være sexy for en mann. I tillegg til dette oppfører jeg meg på en måte som ikke virker flørtende ol. I tillegg til hijaben går jeg med en lang vid jalaba (kjole) så jo da jeg dekker rompa også. Hijab er ikke bare et plagg men det er også en måte å oppføre seg på. Det betyr at det ikke hjelper å bruke plagget hijab dersom man ikke også oppfører seg på en hijabi måte.

  Og til din informasjon, det finnes de som liker de feiteste og grimmeste damene og og godt er det:-)

 5. Å gjøre Allah fornøyd? Allah nevner da aldri noe om å dekke til håret?

 6. Tore hva er det du snakker……. menn tenner på en kvinnes ansikt?? RIGHT! Hvis det er slik du påstår hvorfor bruker mannlige blader halvnakene kvinner for å trekke mannlige lesere? Hvorfor bruker reklamebransjen kvinnekropp for å selge alt fra Tine iste til biler? Dette bruker de billioner på.
  Håret er også viktig – jo fyldigere det er jo mere blir menn tiltrukket…. men vanligvis med alder setter menn pris på en kvinne som de kan snakke med og ikke bare se på…….. plutselig er ikke overflaten så viktig likevel…..

  Jeg skal ikke gå inn i diskusjonen om årsaken til at en del praktiserende muslimske kvinner ønsker å bære hijab. Dette har de valgt selv og hverken jeg , deg eller kongen har rett til å sette spørsmål ved deres valg. For en overlegen holdning du og mange andre har!

  Kanskje det er på tida å spør: hvorfor synes du hijab er så ubehaglig Tore?

 7. Iffit Qureshi, du tar det jeg sier helt ut av kontekst og du nekter å se sammenhengen i det jeg skriver. Du har bare en forhåndsinnstilt negativitet til det jeg skriver, som jeg må innrømme er noe irriterende.
  Poenget mitt er at det er viktigere å trekke sløret foran sine bryster (som det sies i koranen) og heller bruke posete klær som dekker formene til kvinner, istede for å på død å liv dekke til håret… Og i den store sammenhengen er jo selvfølgelig hår attraktivt, men jeg tenner lettere på en jente som bare viser ansiktet, enn en som bare viser håret… Ansiktet sier mer om en jente er fin enn det håret gjør, det må da være umulig å kverulere rundt det?
  Altså e poenget: Det er viktigere å dekke til formene sine enn håret, og når noen synes det er irriterende (tradisjonelt uhøflig å bruke hodeplagg inne i norsk kultur) så hvorfor på død å liv dekke til nettopp håret? Er det for å vekke oppsikt og skike “hei jeg er muslim, se på meg”. For det er jo nettopp det som skjer, du få oppmerksomhet.

  “Tore hva er det du snakker……. ” du begynner med denne starten som skal trykke meg ned, og gjør meg mindreverdig iforhold til det. Og så i slutten prestere du å si: “For en overlegen holdning du og mange andre har!” Jeg tror dere muslimer kan ta lærdom av nettopp denne læresetningen fra mitt stor forbilde (Jesus): “Ta ut planken fra ditt eget øye, før du fjerner flisa fra din brors øye”. Si fra hvis du trenger tolkning…

 8. Forresten, vær så snill å ikke heng deg/dere opp i enkelte detaljer, og fokuser alt skytset på dem. Svar på mine innlegg som helhet. Ellers er det fullstendig nyttesløst å prøve å føre en saklig debatt rundt deres utsagn.

 9. Jo da Allah nevner noe om å dekke håret. I Koranen står det (fritt fra hukommelsen) dra deres khimar over deres bryst, ordet khimar kan tolkes på mange måter, men når man samtidig leser Hadith på at det kun er ansikt og hender som kan synes, ja da står det klart nok for meg. Det er ikke deg eller din tolkning jeg prøver å tilfredstille, så hva du mener om det er for meg likegyldig.

  Du nevner også Profet jesus og om du vat noe om islam så snakker også muslimer varmt om han og at han også er et eksempel å følge.

 10. Ok, tviler ikke på at dine koran kunnskaper overgår mine. Lærer så lenge man lever.
  Det jeg derimot visste var at dere mener at Jesus er er et eksempel å følge. Men hvem skal dere følge når Muhammed maner til kamp og krig hvis noen står i din vei, som sagt så sørget Muhammed for at tre klaner med Jøder ble drept i Medina, av den enkle grunn at han hadde mistanke om at de ikke støttet ham. Jesus ville aldri i sine villeste drømmer en gang tenkt tanken om å gjør noe slikt. Hvem følger du da? Tar du lett til vold, som Muhammed. Eller oppfordrer du til fred og forsoning uansett, som Jesus? Det blir vel som å spør hvilken av de to som er viktigst… Og jeg tror svaret da blir, Muhammed. Og dermed at dere støtter hans drap på, i mine øyne, uskyldige.

Skriv et svar