Kortfilmen som oppsummerer debatten….

Dette er en viktig kortfilm lagd av Xavi Sala. den oppsummerer hvordan jenter som blir tvunget til å ta av seg hijaben på skolen opplever presset og ikke minst hykleriet i utdanningssystemet.

6 svar

  1. å dakar… må hun ta av seg luen? Slik også jeg måtte det, for å vise respekt… Ungdom og barn nå til dag, ikke respekt for læreren eller de eldre, det gjør meg kvalm. Hvis læreren sier hun må ta av seg luen så er det slik, basta bom. Har du noe mot det så får du klage til rektor eller flytte til et sted hvor det er akseptert! Slutt å grin

  2. Og du ser selvfølgelig ikke dobbeltmoralen her skjønner jeg. Hun ble presset til å ta av seg det hun hadde på hode mens mange andre i klassen hadde på seg hodeplagg eller andre plagg som uttrykte noe om hvem de var, hun ble presset til å ta av seg noe som hun følte var en del av hennes identitet, hvorfor??

  3. Ja akkurat den delen var jo bare lame. Aldri noen gang sett en muslim måtte ta av seg hijaben, men ofte sett at andre må ta av seg caps, lue osv… Så denne filmen er jo bare ukorrekt..?

    Forresten så må du slå opp dobbelmoral, for denne filmen inneholdt ikke noe som hadde med dobbelmoral å gjøre..?

  4. Dobbeltmoralen var jo da hun sa at ingen i klassen gikk med noe som skilte dem ut, mens det jo viste seg at mange der brukte mange forskjellige personlige plagg. Alle der inne gikk ikke med de samme klærne. Læreren påpekte jo at hun ikke skulle skille seg ut og at alle skulle være like, derfor påstår jeg at det er en dobbeltmoral.

  5. Ja, skille seg ut religiøst…? Hun sa vel aldri at hun ikke kunne gå med en vanlig lue eller caps. Men det læreren var mot, var at hun skulle gå med hijab og dermed veldig tydelig demonstrere at hun var muslim. Dermed er det egentlig ingen dobbelmoral her. Dobbelmoral i denne sammenheng hadde vært om hun måtte tatt av seg hijaben, mens det var folk som gikk med stor kors på genseren, eller bruke jøde kalott osv…!

  6. Så å synlig gjøre at en er muslim er et problem?
    Mmmmm ……. så du vil heller tilbake til hvordan Norge behandlet samene – hvor de hverken fikk lov til å bruke sin folkedrakt eller snakket sitt morsmål i offentligheten? Du vil heller at muslimer praktiserer islam innen for husets fire vegger slik at du slipper å se dem?

Skriv et svar